10-01-2011, 02:11
|
|
Miasto: Bury szczecin
|
Czarna kudłata(bądź nie) Cholera moja- Tazzman
Witam się serdecznie
Skutecznie opierałam się nagabywaniu o otworzeniu galerii ponad tydzień  Lecz dzis postanowiłam przedstawić mojego futrzastego przyjaciela na dzień dzisiejszy 15 miesięcznego Sznaucera Olbrzyma imieniem Tazzman ( od Diabła Tasmańskiego- o moja święta naiwności  )
Tazz trafił do mnie 18 stycznia 2010 roku jako słodki uroczy 3,5 miesięczny szczeniaczek ważacy 16 kilogramów
Wyczekiwany, wymarzony przez ponad póltora roku- od czasu jak mój Tamiś za TM poszedł sobie ehhh
Ale mama moja psa nowego nie chciała a ja nie chciałam robic niczego na siłę 
Aleee jak sie wyprowadziłam z domu, ogarnełam się to szybko pojawiła się tęsknota za futrzastym i oto jest właśnie Tazzman 
Szczeniak jak to szczeniak wiadomo malutka kulka jednego dnia a chwilę czasu później już wielkie bydle 
W tej chwili Wazy jakoś koło 40 kg myśle a mierzy (średnio) 71,5 cm
Tak więc teraz oto prywata będzie:
Katarama- mówisz-masz... Fakt trochę po czasie aleee zawsze  
Ostatnio edytowane przez Saththa; 10-01-2011 o 10:57
|
|
|
10-01-2011, 02:24
|
|
Miasto: Szczecin
|
 ale mnie zaszczyt kopnął
|
|
|
10-01-2011, 02:25
|
|
|
Cytat:
Napisał Katarama
 ale mnie zaszczyt kopnął 
|
Ja Cię zaraz kopnę  Tyle mi marudziłaś i tylko tyle masz mi teraz do powiedzenia? 
|
10-01-2011, 02:28
|
|
|
Tia, przez sen, bo oczy to mi się zamknęły jakiś czas temu. Jutro się rozpisze jak będzie pod czym, w sensie więcej fot zobaczę
|
|
|
10-01-2011, 02:31
|
|
|
Fotek ciąg dalszy
Nie kudłate Futro
Ostatnio edytowane przez Saththa; 10-01-2011 o 10:56
|
|
|
10-01-2011, 02:38
|
|
|
|
10-01-2011, 02:44
|
|
|
|
10-01-2011, 08:23
|
|
Miasto: Gdańsk
|
Fajne psisko, ale dlaczego 'cholera'?
Swoją drogą mam wielki problem z odróżnieniem sznaucera olbrzyma od czarnego teriera, szczególnie, jak są zarośnięte, identyko
10-01-2011, 09:20
|
|
Miasto: Gdynia/Olsztyn
|
Jakie cudo!  Szybciutko zmniejsz rozmiar zdjęcia albo wsadź do szufladki bo Cię pogonią
Jaki ładny czarny terier
olivia, nie jesteś jedyna  Jednak wydaje mi się, że zasadniczo różnią się sposobem strzyżenia-to tak na pierwszy rzut oka.Uli Czarnuszki tu trza, już nieraz fachowo wyjaśniała te różnice z tego co pamiętam
Widzę, że coś razem robicie, opowiedz o Waszej pracy!
zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
10-01-2011, 09:23
|
|
|
To co czyni Tazzmana wielkim to Jego ogon!!! Fantastycznie, ze nikt go przyjemnosci machania nie pozbawil!
Wciaz na ringach widac kopiowane uszy, poobcinane ogony. Co gorsza, niektore z tych psow nadal wygrywaja, czesto tez sa wlasnoscia sedziow...
|
|
|
10-01-2011, 09:40
|
|
Miasto: Gdynia/Olsztyn
|
Ogon jest cudowny  Ale uszy bym niejednemu uchlastała(choć nie wiem czy swojemu).
zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
10-01-2011, 10:29
|
|
Miasto: Gdańsk
|
Cytat:
Napisał Blow
olivia, nie jesteś jedyna 
|
Ufffff.
Ogon 'cholera' ma piękny, uchole też ma piękne i w ogóle psom się nic nie powinno chlastać  bo najpiękniejsze są w całości.
10-01-2011, 12:20
|
|
Miasto: Szwecja
|
Witam serdecznie!
10-01-2011, 14:23
|
|
|
Cytat:
Napisał olivia
Fajne psisko, ale dlaczego 'cholera'?
Swoją drogą mam wielki problem z odróżnieniem sznaucera olbrzyma od czarnego teriera, szczególnie, jak są zarośnięte, identyko
|
A cholera sie utarło przy szkoleniu  Zawsze za palce łapał mnie jak smaka brał i padało z mojej strony "ał cholero jedna" i tak zostało  Zresztą on to taka cholera jedna czarna kudłata jest 
A co do sznaucerów i terierów to ja czasem też mam problem... Chociaż jak obok siebie stoi i sznaucer i terier to wtedy wiadomo- bez problemu
Cytat:
Blow
Jakie cudo!Szybciutko zmniejsz rozmiar zdjęcia albo wsadź do szufladki bo Cię pogonią
Jaki ładny czarny terier
olivia, nie jesteś jedyna Jednak wydaje mi się, że zasadniczo różnią się sposobem strzyżenia-to tak na pierwszy rzut oka.Uli Czarnuszki tu trza, już nieraz fachowo wyjaśniała te różnice z tego co pamiętam
Widzę, że coś razem robicie, opowiedz o Waszej pracy!
|
Dziekuję zaszufladowałam Futrzaka, tak mi się wydawało w nocy że jakies takie duże jest  
Co do strzyżenia to mi się wydaje, że teriery maja mocno "tył" wygolony 
A co do pracy naszej to głównie posłuszeństwo  Na agility raz nawet poszliśmy ale strasznie mnie zniechęciły pierwsze zajęcia heh i jakoś już się nie wybrałam ale może jeszcze kiedyś
Cytat:
Olga
To co czyni Tazzmana wielkim to Jego ogon!!! Fantastycznie, ze nikt go przyjemnosci machania nie pozbawil!
Wciaz na ringach widac kopiowane uszy, poobcinane ogony. Co gorsza, niektore z tych psow nadal wygrywaja, czesto tez sa wlasnoscia sedziow...
|
Fantastycznie jest oberwać z takiego ogona  Normalnie jak bicz jakiś, boli jak cholera   A ja sama nie wyobrażam sobie jego bez ogona... Jakims takim kikutem miałby machać? Niee
Cytat:
Blow
Ogon jest cudownyAle uszy bym niejednemu uchlastała(choć nie wiem czy swojemu).
|
Ja jestem bardzo zaskoczona i wciąż nie moge wyjść z podziwu jak zmienia się wyraz pyska u sznupów z uszami lub nie  Taki ciapek i diabeł normalnie ahh
Cytat:
olivia
Ufffff.
Ogon 'cholera' ma piękny, uchole też ma piękne i w ogóle psom się nic nie powinno chlastać bo najpiękniejsze są w całości.
|
Zgadzam się  tez wolę nie kopiowane
I ja równiez witam
|
10-01-2011, 14:43
|
|
|
och ach ech
I nawet fotki, które Wam robiłam się załapały, a gdzie te z sesyji, jak Rastolinka cieczkę miała??
|
|
|
Narzędzia wątku |
|
Tryb wyświetlania |
Tryb liniowy
|
Zasady pisania postów
|