No więc w ubiegłą niedzielę pojechaliśmy z ciekawości na imprezę "Każdy As jest nasz" Była to impreza dla właścicieli psów i ich czworonogów zoranizowano ją po to aby zebrać pieniądze na cieszyńskie schronisko. Odbyła się adopcja jednego czworonoga i pokaz frisbee, pokaz strzyzenia psów i konkurs na najmilszego kundelka i psa rasowego. My chociaż nie mamy rodowodu załapaliśmy się na konkurs na psa rasowego chociaż ja jechałam tam z myslą że pójdziemy na kundelki ale organizatorka powiedziała nam że mamy iść na rasowce bo pies to labrador

No i mamy pare zdjęć, filmiki też nawet miałam jeden jak pan "sędzia" mówił na temat Marleya ale jak dojechaliśmy do domu i chciałam obejrzeć to go nie znalazłam na cuż moze sie jeszcze znajdzie
Oto kundelki:

To już rasowce i troche ciemne zdjęcie ale widać emocje

Moim błędem było ubranie czarnych spodni

Przeznie nie widać psa

To jest beagiel który bardzo się bał

Podejżewam że nie był zbyt dobrze zsocjalizowany

A oto malamut który zajął 3 miejsce

A tutaj sobie idziemy

Poznaliśmy nową koleżankę Negrę

Piesek u fryzjera

Z koleżanką

Marley zainteresowany frisbee

A teraz zdjęcia z pokazu:

I znowu my

I Negra
No i to by byo na tyle

Zapomniałam dodać że otrzymaliśmy 11 głosów

Co dało nam 4 miejsce ale bylibyśmy wyżej gdyby nie to że niektórzy chodzili pare razy po karteczki do głosowania

Ale i tak bardzo sie cieszę w końcu coś wygralimy

A "sędzia" mówił między innymi o tym że Marley ma dobrą mocną głowę, dobre kontowanie przodu i tyłu, mocni i umięśniony zad, i wysoki kłąb czy coś takiego