27-09-2007, 14:03
|
|
Dido-Zachary-Tarja
Miasto: podmadrytewo ;)
|
Didi's burrow czyli Jenot, Zajonc i Mala-Biala-Glizda
Hejka.
jeśli kogo interesuje zielsko, zwierzaczki i architektura - zapraszam! Z góry też zaznaczam że większość fot będzie hiszpańska. Zaznaczam teraz żeby potem nie tłumaczyć tego co drugą fotę  Dla mnie każdy widok tutaj to ciągle egzotyka i mam nadzieję że znajdzie się paru chętnych by na tę egzotykę popatrzeć!
Wchodzących do galerii później niż powstawała z góry przepraszam za pewne zmiany i braki zdjęć psujące ciągłość narracji. Taka życia i wola prowadzącej galerię.
Ostatnio edytowane przez Deirdre; 14-05-2013 o 17:14
|
|
|
27-09-2007, 14:46
|
|
Dido-Zachary-Tarja
|
passiflora (znaczy maracuja)
pseudo mimozowo-akacjowe drzewko, nie mam pojęcia co też to jest... (EDIT: to Akacja jedwabista)
krzaczuszek opuncji mojego wzrostu (170) - ma i pączki i kwiaty i owoce - oczywiście MUSIAŁAM wszystko to pomacać. Przy owocach przypomniało mi się że maja one identyczne kolce jak sama opuncja. Za późno. Dłubałam otem te igiełki godzine!
a taki sobie krzaczor yukki
A oto wspomniane i pokazane już w Cafe papużki na wolności. Z tym że tamte gniazdo było skromne,dla 1 pary, a tutaj to wielopokoleniowy moloch wieloma wejściami z każdej strony. A bywaja i większe gniazda tylko nie zawsze je widać dobrze aparatem spomiędzy liści
papuga też musi jeść. Czemu nie dojrzałe figi?
fota nieciekawa kolorystycznie - dzien byl wybitnie pochmurny. no ale jak poprosić modelkę by popozowała przy słoneczku?
jak już jesteśmy przy ptakach - strasznie tu dużo dzięciołów zielonych. Spotykam je w wielu miejscach.
Kiciusie- strasznie tu dużo kotów o niesamowitych umaszczaniach, np takie
i oba to sa koty dzikie, podwórzowo-uliczne. Bardzo tu dużo kotów błekitnych, syjam, prawdziwie brązowych,białych no i z klasycznym spiralnym pręgowaniem. Sa przepiękne, szkoda że wychodzą głównie nocami. Trudno je ufocić. Za to zwykłych czarnych czy burych jak na lekarstwo...
Ostatnio edytowane przez Deirdre; 19-04-2011 o 08:23
|
|
|
27-09-2007, 14:50
|
|
Dido-Zachary-Tarja
|
no i jak to w Hiszpanii - corrida. Nie pochwalam jej, wręcznie nie cierpię. Jednak nie można odmówić samemu budynkowi i otoczeniu pewnego uroku. Budynek to największy taki obiekt w samym Madrycie, zbudowany w stylu neomauretańskim na pczątku XX wieku.
konie właśnie przywiezione wczesnym popołudniem i przygotowywane do "występu" na wieczór
i wypukłorzeźba umieszczonana murze opasujacym Plaza de Toros z jednej ze stron
Ostatnio edytowane przez Deirdre; 27-09-2007 o 16:48
|
|
|
27-09-2007, 15:26
|
|
Bokseroholik
Miasto: Bokserów
|
Bienvenidos 
Piękne zdjęcia, i z mojego ukochanego kraju. Tak więc będę tu zaglądać i czekam na więcej zdjęć ze słonecznej Hiszpanii 
Pozdrawiam
|
27-09-2007, 15:28
|
|
wiedźma
Miasto: Łódź
|
Deirdre, czy to pseudomimozowo-akacjowe drzewo zwija szybko liście, jak je się dotknie, potrąci ? Bo jeśli tak, to jest to po prostu mimoza.

Wiedźmy wszystkich krajów łączcie się !
|
|
|
27-09-2007, 15:28
|
|
Mopomaniaczka
Moderator
Miasto: Kraków
|
Jeszcze!!
|
|
|
27-09-2007, 15:29
|
|
MaSONIErka
Administrator
Miasto: Warszawa
|
Cytat:
Napisał Puli
Jeszcze!!
|
Jeszcze, jeszcze! (jeszcze kilka za dużych zdjęć )
|
|
|
27-09-2007, 15:35
|
|
Dido-Zachary-Tarja
|
Witajcie pierwsi zwiedzający!
Sirion - no wlasnie napisalam mimozowo-akacjowe bo liscie takie jak one ale nic a nic sie nie zwijają!
Behemot - litości! ja mam tu tylko jakis irfanview który ma sztywne ramówki do zmniejszania i najmniejsze to o szerokości 640 własnie  i to jeszcze sie sprawdza przy poziomych fotach ale przy pionowych............ ja wiem ze one za wysokie........ to co, nie dawać pionowych fot? wysyłać siostrze do zmniejszania? a buuuuuuuuuu jak kcem mocniejszego kompa z fotoszopem, bez niego jak bez ręki albo dwu, buuuuuuuuuuuuu.
na szczeście stare foty z tajnej płytki są mniejsze, ufffff
I widze wlasnie ze te zmniejszane foty w irfanview grube i ciężie jak nie wiem co... nie ma to jak PORZĄDNY program graficzny!
Ostatnio edytowane przez Deirdre; 27-09-2007 o 15:46
|
|
|
27-09-2007, 15:44
|
|
Dido-Zachary-Tarja
|
WSPOMINKI czyli kilka starych zdjęć z Polski
Tak wygląda testowanie nowego obiektywu hihihihi (foty staaaaaaaaare, jeszcze z Polski)
Mewy

Łabądki

Gil

okno w starej i malowniczej fabryce, dwa tygodnie później już jej nie było - wyburzona pod nową hurtownię
Ostatnio edytowane przez Deirdre; 30-09-2007 o 01:37
|
|
|
27-09-2007, 15:52
|
|
Dido-Zachary-Tarja
|
WSPOMINEK ciąg dalszy
To malownicze i ukochane przez nas tereny naa wsi pod Wałczem - włości rodowe naszej koleżanki.....
mygły o poranku
pajęczynka
ukochane drzewo do kocich wspinaczek....
z cyklu - poranek
z cyklu - popołudnie
Pilica, rzeczka którą lubił kajakować Wojtyła
Ostatnio edytowane przez Deirdre; 30-09-2007 o 01:35
|
|
|
27-09-2007, 15:55
|
|
Dido-Zachary-Tarja
|
i ciągle krążymy wokół ulubionej wsi.....
schody do kościółka
stary, poniemiecki cmentarz a raczej to co z niego pozostało.....
drzewne impresje czy jak tam zwał...
Ostatnio edytowane przez Deirdre; 30-09-2007 o 01:38
|
|
|
27-09-2007, 15:55
|
|
wiedźma
Miasto: Łódź
|
Deirdre, ja blondynka jestem absolutna, ale do rozmiarku to sobie zmniejszam po prostu uzywając Microsoft Office Picture Manager, a potem w Irfanview wyostrzam, czy tam jakieś inne sztuki czynię. Nauczyłam się z niego korzystać, bo na jednym takim forum umieszczam fotki prosto z kompa, ale warunek, a by miały poniżej 100 kB, a rozmiar nieważny. I Irfanview się wtedy świetnie sprawdza.
Te fotoszopy i korele to nie na mój ptasi móżdżek.

Wiedźmy wszystkich krajów łączcie się !
|
|
|
27-09-2007, 15:59
|
|
Dido-Zachary-Tarja
|
a tak proszę Państwa kwitnie dziki żarnowiec!
jaszczura
jaskółka szukająca miejsca na gniazdko
pliszka
bobrowa jama - strasznie tam dużo boberków mieszka, choć osobiście się nie widzieliśmy, za to tropy w błocie odciśniete na wiosnę w niskich trzcinach i pocięte drzewa i owszem....
malownicze kaczeńce
Ostatnio edytowane przez Deirdre; 27-09-2007 o 16:56
|
|
|
27-09-2007, 16:04
|
|
Dido-Zachary-Tarja
|
Cytat:
Napisał sirion
Deirdre, ja blondynka jestem absolutna, ale do rozmiarku to sobie zmniejszam po prostu uzywając Microsoft Office Picture Manager, a potem w Irfanview wyostrzam, czy tam jakieś inne sztuki czynię. Nauczyłam się z niego korzystać, bo na jednym takim forum umieszczam fotki prosto z kompa, ale warunek, a by miały poniżej 100 kB, a rozmiar nieważny. I Irfanview się wtedy świetnie sprawdza.
Te fotoszopy i korele to nie na mój ptasi móżdżek.
|
no widzisz a ja nie mam tego kawałka Offica
A sam irfanview jaki mam zmniejsza nieładnie, jak dla mnie of kors. A fotoszopa ma to fajnego ze mozna zapisac normalnie i w wersji pod web - co daje jeszcze lżejsze fotki - przy robieniu stron np wielce to istotne. No i się ciutko z musu naumiałam tego fotoszopiska i teraz mam kłopoty co robić z niedoskonała fotą która w tamtym programie można podciągnąc w jakości i 100 krotnie
se la vi jak mówia starzy indianie, trza się cieszyc z tego pudeleczka który sie teraz ma a na gwiazdkę może kupić sobie co lepszego? rozmarzyłam sie...............
|
|
|
27-09-2007, 16:11
|
|
MaSONIErka
Administrator
Miasto: Warszawa
|
Cytat:
Napisał Deirdre
Behemot - litości!
|
Nie ma litości
Cytat:
ja mam tu tylko jakis irfanview który ma sztywne ramówki do zmniejszania
|
Na Infranview można zmniejszać, podając ręcznie rozmiary zdjęcia, nie trzeba korzystać z tych sztywnych ramówek
Twoje zdjęcia są śliczne  ale regulamin to regulamin.
Może się jednak skusisz i spróbujesz zmniejszyć te pionowe? Bo zaraz pewnie przyjdzie walec i wyrówna
|
|
|
Słowa kluczowe
|
ciacho??, CZARNOWŁOSA_PASTERECZKA, Dido, Kobieta z fioł(ki)em!, Miszczyni bałwanów, miszczyni groomingu, miszczyni słoniowej pamięci, niechluj literacki, słońce, Syrenka_zajadła_i_bojowa, tanuki_czyli_jenot, w łóżku z grzywką, _Nogi_Nr_2_Tego_Forum  |
Narzędzia wątku |
|
Tryb wyświetlania |
Tryb liniowy
|
Zasady pisania postów
|